THE STORY OF SQUARE NINE
THE STORY OF SQUARE NINE
Square Nine se rodio iz želje da bude deo beogradske obnove posle rata. Verni dugoj i burnoj istoriji grada u pogledu kreativnosti i dizajna, vlasnici su doneli ličniiji i originalniji koncept hotela gradu u kome su poslednjih decenija isticali samo hoteli internacionalnih lanaca.
Elegantan sedmospratni butik hotel sa pet zvezdica koga krasi prefinjena fasada u Bauhaus stilu, iz kojeg se pruža pogled na jedan od najlepših trgova u gradu - Studentski trg. Nalazi se na odličnom mestu, samo nekoliko koraka od Knez Mihailove, moderne pešačke ulice i Kalemegdanske tvđave, na ušću reke Save u Dunav.
Usredsređen je na čuvene komade najfinijih američkih i skandinavskih dizajnera. Ti komadi nameštaja nalaze se u svim delovima hotela, u sobama, u delovima za sedenje na svakom spratu pored lifta, a najupečatljiviji su postavljeni u prizemlju, u lobiju hotela i u restoranu.
Isay Weinfeld, brazilski arhitekta, je dizajnirao hotel i podario mu dozu modernosti u okviru bloka u kom se nalazi, a da pri tome ne odudara od okoline.