THE STORY OF SQUARE NINE
PRIČA O HOTELU SQUARE NINE
SQUARE NINE JE NASTAO IZ ŽELJE VLASNIKA DA JEDAN TAKAV MODERNI KONCEPT HOTELA BUDE DEO BEOGRADSKE OBNOVE MEĐU OKRUŽENJEM POSLERATNIH ZGRADA I STARIH ZADUŽBINA. VERNI DUGOJ I BURNOJ ISTORIJI GRADA U POGLEDU KREATIVNOSTI I DIZAJNA, VLASNICI SU DONELI LIČNIIJI I ORIGINALNIJI KONCEPT HOTELA GRADU U KOME SU POSLEDNJIH DECENIJA ISTICALI ISKLJUČIVO HOTELI INTERNACIONALNIH LANACA.
ELEGANTAN SEDMOSPRATNI BUTIK HOTEL SA PET ZVEZDICA KOGA KRASI PREFINJENA FASADA U BAUHAUS STILU, IZ KOJEG SE PRUŽA POGLED NA JEDAN OD NAJLEPŠIH PARKOVA I TRGOVA U GRADU - STUDENTSKI PARK I TRG. NALAZI SE NA ODLIČNOM MESTU, SAMO NEKOLIKO KORAKA OD KNEZ MIHAILOVE, MODERNE PEŠAČKE ULICE I SREDNJOVEKOVNE BEOGRADSKe TVRĐAVE, SMEŠTENA U PARKU KALEMEGDAN NA UŠĆU REKA SAVE I DUNAV.
ENTERIJER HOTELA JE USREDSREĐEN NA ČUVENE KOMADE NAMEŠTAJA NAJEMINENTNIJIH AMERIČKIH I SKANDINAVSKIH DIZAJNERA. TI IZUZETNI KOMADI NAMEŠTAJA NALAZE SE U SVIM DELOVIMA HOTELA-SOBAMA, PREDVORJIMA ZA SEDENJE NA SVAKOM SPRATU ISPRED LIFTA, A NAJUPEČATLJIVIJI SU POSTAVLJENI U LOBIJU HOTELA I U RESTORANU THE SQUARE.
ISAY WEINFELD, SVETSKI POZNATI BRAZILSKI ARHITEKTA, JE DIZAJNIRAO HOTEL I PODARIO MU DOZU MODERNOSTI U OKVIRU BLOKA U KOM SE NALAZI, A DA PRI TOME NE ODUDARA OD ŽIVOPISNE OKOLINE ISTORIJSKOG DELA BEOGRADA.